Oct 8, 2010

tidak sedar pemikiran dijajah....

Post ini saya terbaca daripada the star online... Ceritanya seorang "Mat Salleh" dari UK mengatakan hasrat tidak puas hatinya kerana tidak dapat mencari Jersi Kebangsaaan Malaysia...Dalam soal ini siapa yang harus dipersalahkan?? Kedai ke yang salah sebab tak jual jersi Malaysia ? ataupun demand untuk jersi Malaysia ini kurang disebabkan rakyatnya yang masih dijajah dan mengagung-agungkan kelab-kelab dari luar negara dan negara-negara yang lain lebih daripada Malaysia..Saya agak malu apabila dia mengatakan dia mahu memakai jersi Malaysia " With Pride "...Cuba kita fikirkan?? kenapa dia berkata begitu sedangkan dia sendiri daripada England..Kita rakyat Malaysia sendiri mahu mengutuk,mencaci,memaki negara kita sendiri..Sedangkan dia mahu memakai jersi kebangsaan kita dengan bangganya...

Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri


Where can I get a Malaysian jersey?

I VISIT your country quite a bit because my parents live here.

Everywhere I look are advertisements highlighting the glory days of Malaysian football and even your sports pages feature Malaysian football.

However, your shops sell English football tops from Chelsea, Man Utd, Arsenal and England but no Malaysian football shirts?

I have e-mailed the FA of Malaysia about 100 times and have had no response. All I want is a replica Malaysian football jersey to wear with pride.

PAUL HANNAM,

Kent, UK.

1 comment:

Amirol Asraf said...

Wow, smart ah jersi malaysia tahun ni.. nak kena grab cepat nih!